Padomi darba meklējumos

Post Image


  1. Nemet plinti krūmos pēc 20 nosūtītajiem CV, nedz pēc 50 un 150 ar ne... Jā, tieši tā Madrides darba tirgū konkurence ir milzīga, līdz to noteikti negaidi, ka saņemsi atbildi, ja nosūtīsi savu pieteikumu tikai uz 2 darba vietām nedēļas laikā. Uz vienu vakanci tiek sūtīti simtiem (es tiešām nepārspīlēju) CV, līdz ar to ir jāaprobežojas ar lielu pacietību un nepadošanos un izsūtīt vairākus desmitus pieteikumus dienā Centies atcerēties, ka lai arī cik CV tu aizsūtītu pietiks tikai ar 1 laimīgu reizi, kuras rezultātā Tevi pieņems darbā. Tā bija laba motivācija, kas bieži vien nostrādāja arī manā gadījumā.

  2. Centies būs viens no pirmajiem. Kad pati meklēju darbu, bieži vien pie sevis nodomāju, ka meklēt darbu īstenībā ir pilnas slodzes darbs, jo lai atrastu labi atalgotu darbu, labā uzņēmuma ir jābūt vienam no pirmajiem, kas nosūta savu pieteikumu kompānijai. Līdz ar to jābūt gatavam vairākas stundas, sākot jau no agra rīta sēdēt pie datora un meklēt jaunākās vakances, jo tikai tā varēsi būt viens no pirmajiem, kas redz jaunākos sludinājumus un nosūta savu pieteikumu uzņēmumam.

  3. Madridē ļoti novērtē iepriekšēju vietējo darba pieredzi Spānijā. Tāpēc es iesaku sākt meklēt darbu uzņēmumā, kur varbūt neprasa izcilas spāņu valodas zināšanas (ja Tev tādu nav). Pastrādāt tur kādu gadu vai divus un sākt meklēt kaut ko spāņu valodas tirgū. Tā vismaz darīju es un man tas noteikti palīdzēja pirmkārt jau paplašīnāt savas valodas zināšanas un iegūt pieredzi Spānijā, ko vēlāk varēju iekļaut savā CV un prezentēt darba intervijās.

  4. Esi oriģināls, kad sūtu savu pietikumu vakancei. Pēdējais, ko vēlies ir būt viens no 50 identiskiem pieteikumiem, ko saņem uzņēmuma vadība. Tādā veidā procents, ka tavu CV pamanīs starp vairākiem desmitiem vai pat simtiem ir ļoti minimāls, jo visticamāk uzņēmums izskatīs pirmos 10 CV un pārējos neņems vērā, jo nereti uz vienu izsludinātu vakanci uzņēmumam var atnākt līdz pat 500 dažādu CV. Tev ir jābūt vienam no tiem, kas vadībai varētu palikt atmiņā. Šeit nāks talkā tava motivācijas vēstule, kas kopā ar labi izstrādātu CV varēs atstāt labu iespaidu un Tev sniegs iespēju doties uz darba interviju.

  5. Ja iespējams, sagatavo 2 CV un motivācijas vēstuļu paraugus - vienu angļu, otru spāņu valodā. Tas var pavērt lielākas iespējas sasniegt vairāk uzņēmumu. Kā arī pēc pieredzes varu teikt, ja uzņēmuma sludinājums ir spāniski, labāk pieteikumu sūtīt spāniski un otrādi. Zinu, tas var izklausīties, kā papildus darbs un varbūt pat mocības, taču ilgtermiņā tas noteikti atmaksāsies.

  6. Labi sagatavojies darba intervijai. Izlasi informāciju par kompāniju, darba pozīciju, vietu kur strādāsi, u.c.. Esi pārliecienāts un sagatavots, tā sauktajiem grūtajiem jautājumiem, kā piemēram - Ko jūs zināt par mūsu kompāniju? Kā jūs iederētos mūsu uzņēmumā? Kas jums visvairāk interesē mūsu vakancē? Šie ir jautājumi uz kuriem, vienmēr vajadzētu būt iepriekš sagatavotam sniegt vairākas trāpīgas atbildes.

  7. Nebaidies lielīties darba intervijā. Tā kā Madridē konkurence ir ļoti liela, Tev ir tikai nedaudzas iespējas sevi prezentēt darba vadītājam, tādēļ tās izmanto pilnvērtīgi. Pierādi, ka darba devējam ir nepieciešams tieši Tevi pieņemt darbā, izcel savu darba pieredzi Latvijā (ja tāda ir), valodu zināšanas vai arī kādus citus sasniegumus, ko esi iepriekš ieguvis. Nekaunies sevi palielīt un paslavēt, tādējādi parādot darba devējam, ka esi vērtīgs kandidāts darba pozīcijai.

0 Komentāri

Šobrīd strādājam pie komentāru sadaļas, tādēļ komentāri parādīsies blogā ar nelielu laika nobīdi. Paldies par sapratni.