Sveicināti ES-LV!

Post Image

Sveicināti ES-LV!

“ES-LV” ir stāstu un pieredzes blogs, kas Tev sniegs vērtīgu informāciju par dzīvi saulainajā Spānijā un īpaši Madridē.

Ko varēsi sagadīt no šis platformas? 99% manu pieredzi dzīvojot valstī, kas nav mana dzimtene. Valstī, ka mani ir izaicinājusi dzīvot savādāk, labāk, varbūt... Sabiedrība, kas man ir iemācījusi redzēt lietas no cita skatu punkta un cilvēki, kas man ir snieguši milzīgu atbalstu atrodoties prom no ierastā un labi pazīstamā.

Taču vispirms, lai atsvaidzinātu atmiņu sev un pastāstītu Tev, atskatīsimiem uz to kā tad stāsts ar nosaukumu “Kristīne Madridē” sākās.

Viss sākās, jo bija garlaicīgi... Ap Ziemassvētku laiku, kad visi pīrāgi bija apēsti, karstvīns izdzerts un bija iestājies visiem zināmais svētku nogurums. Es, garlaicības mākta, sāku “bakstīties” internetā un nejauši uzdūros brīvprātīgā darba projektam Madridē. Projekta apraksts man likās gana interesants, lai to izlasītu, taču ne lai tajā piedalītos, jo visi pieteikšānās termiņi bija nokavēti un projekta bija jāuzsāk pēc nepilniem 2 mēnešiem.

Ar acīm pārskrēju pāri projekta aprakstam un, jā interesanti, taču ne jau es uz Spāniju taisos tagad braukt! Tā nu diena ritēja uz priekšu, taču man kā uzmācīga muša vasaras dienā, pa galvu lidinājās doma par projektu: “varbūt tomēr pieteikties, būs, kā būs. Vai nu vismaz vēlreiz apskatīties, kas tas tur īsti bija...”.

Tā sava vājā rakstura vajāta, vēlreiz uzmeklēju projekta mājas lapu un atkal atduros pie pieteikuma iesniegšanas datuma, kas sen jau bija nokavēts. Tā kā nekā cita interesantāka man tajā brīdī nebija ko darīt, ķēros klāt un uzrakstīju savu pieteikumu ar domu, ka manu ideālo pieteikumu tāpat neviens vairs nelasīs.

Tomēr mans pārsteigums bija liels, kad pirmajā pēcsvētku darba dienā saņemu zvanu ar vēsti, ka esmu tikusi projekta atlasē.
“Brīnumjauki”, nodomāju, “bet es taču netaisos braukt uz Spāniju un tas pieteikums jau tāds svētku joks vien bija”. Beigās tomēr pieņemu uzaicinājumu doties uz interviju, kur ļoti pārliecinoši stāstu kā man patīk Spānija (tolaik meli), tās kultūra un tradīcijas. Vēl pēc pāris dienām ir skaids, ka mana Spānijas slavinošā oda bija ņemta nopietni un man pēc 2 nedēļām jābūt Madridē, kur man būs jādzīvo 7 mēnešus.

Vēl lielāks bija mans pārsteigums, ka es tam piekritu un teicu - Jā, aiziet!

Un piedzīvojums varēja sākties...

0 Komentāri

Šobrīd strādājam pie komentāru sadaļas, tādēļ komentāri parādīsies blogā ar nelielu laika nobīdi. Paldies par sapratni.