Plusi un mīnusi dzīvei Madridē

Post Image

Madridē dzīvoju jau vairāk nekā četrus gadus un ja sākumā man šī pilsēta likās kā paradīze, tad jo ilgāk šeit atrodos, jo vairāk saprotu, šai pilsētai ir gan savi plusi, gan arī mīnusi. Ceru, ka rakstu sērija palīdzēs arī jums mazliet labāk saprast par to kāda ir dzīve Madridē.

Pluss - Laikapsktākļi visu gadu

Protams, ka nav noslēpums, ka dzīvojot Spānija par laikapstākļiem nav ko sūdzēties. Saule spīd lielāko gada daļu. Tas noteikti ir visliekālais no plusiem dzīvojot Madridē. Protams, ja salīdzina ar citām Spānijas pilsētam, Malaga, Sevilja vai Spānijas salām, kur varbūt ir siltāks, tad noteiti Madridē ziemas mēnešos varbūt pat ir auksti, taču saules klātesamība pilsēta ir viennozīmīgi liels pluss.

Mīnuss - Laikapsktākļi vasarā

Ja esat tūrists, tad vasarā Madridē tiešām nav ko meklēt. It īpaši Jūlija beigās un visu Augustu, kad šeit viss ir “vasaras atvaļinājuma” režīmā un tam ir arī spēcīgs pamatojums. Šaušalīgais karstums, kas valda vasarā Madridē. Tie ir aptuveni +40 grādi, milzīgs sausums un saules spožā gaisma visu dienu, savukārt naktīs temperatūra nokrītas tikai par pāris grādiem un ir ļoti grūti aizmigt.

Pluss - sabiedriskais transports

Madridē ir viena no labākajām transporta sistēmām pasaulē. Sabiedriskais transports kursē ļoti bieži un salīdzinoši lēts, ir ļoti labi savienots ar visiem pilsētas rajoniem ir ātrs un kas ne maz svarīgi vienmēr ir tīrs un sakopts.

Mīnuss - dzīvesvietas atrašana

Atrast labu dzīvokli Madridē ir gandrīz vai neiespējamā misija. Ja vien nav kāds paziņa, kas dodas prom no dzīvokļa. Pašam skatoties sludinājumos ir jābūt vai nu vienam no pirmajiem vai nu jāpiedāvā ļoti labs darījums māklerim vai pašam dzīvokļa īpašniekam. Un cenas ir kosmoss, Atrast labu dzīvokli par labu cenu ir ļoti reta parādība šobrīd.

Pluss - Lieliskas ballītes

Madride notiekti ir viena no retajām pilsētām pasaulē, kas tāpat kā Ņujorka nekad neguļ un kur ballēties var visu cauru gadu, katru dienu. Centrā gandrīz jebkurā nedēļas dienā varēsi atrast bāru, kas būs vaļā vismaz līdz 03:00 naktī būtu tā pirmdiena vai sestdiena.

Mīnuss - Lielais troksnis

Tad nu lūk klāt visām ballītēm ir sava ēnas puse un tas ir troksnis, kas katru dienu atskan atrodoties centrā. Man dzīvojot centrā nepilnu gadu, katru dienu bija jāsadzīvo ar nemitīgo troksni, kas dažas dienas bija mazaks, dažas lielāks, taču vienmēr klātesošs.

0 Komentāri

Šobrīd strādājam pie komentāru sadaļas, tādēļ komentāri parādīsies blogā ar nelielu laika nobīdi. Paldies par sapratni.