9 noderīgas lietas pirms došanās uz Spānijas

Post Image

1. Aizmirsti par intravertību! Spānijā nevienam nepatīk kautrīgi un sevī ierāvušies cilvēki, tā kā šeit cilvēki ir ļoti atvērti un labsirdīgi, tāda paša attieksme tiek gaidīta pretim. Līdz ar to, nebaidies no noskaitāmām bučām uz abiem vaigiem, nemitīgas apkampšanās, skaļas čalošanas un dziesmu dziedāšanas un jo skaļāk, jo labāk.

2. Tev sāpēs vēders! O jā, un kā vēl sāpēs. Pēc vakariņās ēstiem ceptiem kartupeļiem ar gaļu vai zivi, piebeigtu saldo, izdzertu kafiju un vēl ceļakājai vienu chupito. Un jā, pulkstenis jau ir 23:00 vakarā un rītdien ir jāceļas uz darbu. Tā kā ātri iemācies nosaukumus visam labākajam vēderzālēm un liec tās lietā, jo trakās spāņu ēšanas tradīcijas Tev neizmainīt.

3. Aizmirsti tramvajus vai autobusus, lai dzīvo metro! Madridē ir viens no vislabāk attīstītākajiem sabiedriskā transporta tīkliem visā Eiropā. Ja netīšām esi noklīdis kādā no šaurajām Madrides ielām un nezini, kur atrodies, paskaties pa labi, pēc tam pa kresi un noteikti atradīsi metro, autobusa vai vilciena pieturu.

4. Mācies valodu! Šis, laikam ir vissvarīgākais punkts, kas jāņem vēra, jo ātrāk iemācīsies valodu, jo plašāka un interesantāka pasaule Tev pavērsies. Spāņu valoda ir bagāta un skanīga, tajā runā gandrīz trešdaļa pasaules un tā nes līdzi tik bagātīgu kultūras un vēstures pasauli, kas Tev paveras kolīdz iemācīsies valodu. Visvieglāk un finansiāli izdevīgāk to ir darīt skatoties vietējo televīziju, kur gandrīz ikvienā kanālā ir pieejami subtitri.

5. Daudz ceļo. Spānija ir brīnumskaista valsts un tajā ir ļoti daudz interesantas vēstures, pasakainas dabas, fantastisku cilvēku. No Gibraltāra līdz Ibizai, caur Barselonai līdz Basku zemēm, šī valsts piedāvā tik daudz ko redzēt, sajust un piedzīvot.

6. Sadzīvo ar futbola trakumu. Zinu, ka Te nepatīk, zinu, ka ir stulbi, taču šī ir futbola valsts un kad notiek spēla valsts burtiski apstājas un viss var pagaidīt. Cilvēki drūzmējas mazos un lielos bāros, lai varētu redzēt galvenās spēles. Pilsētas un ciemi ir pilnīgi klusi, līdz brīdim, kad tiek iesisti vārti un tad zeme dārd no brangās bļaušanas. Pēc spēles tukšās pilsētas ielas kļūst par milzīgu ballīšu placi uzvarējušās komandas līdzjutējiem. Netici, gaidīšu Tevi ciemos maijā!

7. Augusts ir atvaļinājumu laiks. Tas nebūt nenozīmē to, ka tava kolēģe Anna būs paņēmusi brīvu nedēļu, lai doties uz pludmali. Nē, tas nozīmē ka 80% Tavu kolēģi būs atvaļinājumā kopā ar 60% Madrides iedzīvotāju. Tavā ofisā ir iestājies vasaras laiks - darbs līdz 15:00, kas protams ir lieliski, taču vientuļi gan…

8. Iegaumē vārdiņu “mañana”, kas šeit ir ne tikai vienkārši izteiciens, bet gan dzīves filozofija. Šeit visu vienmēr var izdarīt rītdien. Pierodi pie lielās gaidīšanas vienmēr un visur.

9. Madridei visapkārt ir kalni un un pilsētas ielas ir stāvās. Ikdienā pastaigājoties pa šīm ielām varēsi uzturēt sevi tik labā forma, ka uz sporta zāli iet nāksies mazliet retāk. Kā arī nebrīnies, ja kāds ar Tevi un saka nevis, uz priekšu vai atpakaļ, bet gan uz augšu vai uz leju. Kad kādu laiku padzīvosi šeit, pilnīgi noteikti sapratīsi, kāpēc tā.

0 Komentāri

Šobrīd strādājam pie komentāru sadaļas, tādēļ komentāri parādīsies blogā ar nelielu laika nobīdi. Paldies par sapratni.