Korona vīruss Madridē, Spānijā

Post Image

Sveiki! Mani sauc Kristīne un man viss ir labi, esmu mājās sveika un vesela!
Pašlaik dzīvoju pilsētā ar vienu no lielākajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem Eiropā. Madridē uz doto brīdi (15/03) ir 2940 slimības skartie un 133 nāves.
Ar šo ierakstu vēlējos mazliet padalīties ar informāciju par to, kas notiek Madridē, teiksim tā no iekšienes.
Kā jau noteikti ziņās būsiet lasījuši, tad vakar vakarā Spānijā tika izziņots ārkārtas stāvoklis valstī un tiek maksimāli ierobežota cilvēku pārvietošanās. Jau no piektdienas (13/03) pēcpusdienas Madrides iedzīvotāji tiek aicināti palikt savās mājās un izvairīties no lieka kontakta cilvēkiem, tādējādi mazinot iespēju vīrusu izplatīt vai arī ar to inficēties.
Sākot no trešdienas pilsētā tika slēgtas visas mācību iestādes, bērnudārzi, skolas un universitātes. No piektdienas tika slēgti visi bāri, restorāni, ēdienu var pasūtīt caur aplikāciju ar piegādi mājās. Atvērti ir tikai pārtikas veikali, aptiekas, kioski, tabakas veikali, naftas uzpildes stacijas, kā arī baznīcas, taču dievkalpojumi tiks pārraidīti internetā. Slēgti ir visi lielākie parki, kino zāles, diskotēkas, sporta zāles, muzeji, teātri, atceltas visas sporta spēles. Citur valstī tiek slēgtas pludmales un citas publiskas vietas, kur var potenicāli uzturēties cilvēki.
No pirmdienas būs vairāki ierobežojumi iebraukšanai un izbraukšanai no pilsētas. Vilcienu un avio satiksme būs samazināta par 40-60%.
Cilvēki, kuriem ir iespēja ieteicams strādāt no mājām un ja tādas iespējas nav, tikai tad izmantot sabiedrisko transportu vai savu auto.
Slimnīcās diemžēl valda liels haoss, jo pacientu skaits aug ar katru dienu dienu. Piektdien tie bija 4.000 un vakar jau 6000. Madridē pacientus ar vieglāku slimības formu pārvietos uz viesnīcām, kas tiek pārveidotas par pagaidu palātām slimajiem, jo pašās slimnīcās vietu vairs nav. Smagākie slimības gadījumi protams, tiks ārstēti pašās slimnīcās.

Taču ir arī labas vēstis, laikā, kad visiem ir vēlams uzturēties savās mājās, daudzi valsts muzeji, teātri ir radījuši iespēju ekpozīcijas un izrādes skatīties internetā. Lielākie valsts laikraksti publicēs pilnu avīzes saturu intenetā bez maksas.

Par personīgo pieredzi runājot, es jau no trešdienas strādāju no mājām. Pārtiku sev un ģimenei esmu sagādājusi jau vairākas nedēļas iepriekš un pēdējo ceļojumu veicu piektdien, līdz ar to uz veikalu vismaz pāris nedēļas man nevajadzēs braukt, jo tualetes papīrs ir iepirkts pietiekamā skaitā. Brīvo laiku cenšos pavadīt ar ģimeni mājās, daudz lasu un domāju jaunas idejas rakstiem, ko publicēt ES-LV.

Novēlu visiem būt piesardzīgiem, sargāt sevi, savus mīļos un palikt mājās cik vien ilgi tas ir iepējams!

2 Komentāri

Avatar Image

Andris Morics

Super rakstiņš, tik ceru, ka viss šis kādreiz beigsies...

Avatar Image

Nauri

Dzīvojam dienvidos un situācija līdzīga. Mums krasi paaugstinājās saslimstība no 17 datuma, kā raksta policijas info,tas tāpēc kā pie mums ļoti lielos daudzumos pārvietojās ļaudis tieši no Madrides, Barselonas lai izbēgtu liegumus. Redzot šo vīrusa situāciju no nedaudz savādākas redzējuma formas varu teikt ka vīrusa pandēmija noplaka aprīļa beigās vai pirmajās maijā divās nedēļās. Priekšā vēl četras fāzes, milzīgas finanšu krīzes priekšvakarā. Izturību un bez liekas stresa mūs visus. Cieņā, Nauris Gils no Costa del Sol, Marielle.

Šobrīd strādājam pie komentāru sadaļas, tādēļ komentāri parādīsies blogā ar nelielu laika nobīdi. Paldies par sapratni.